S-a înființat o comisie internațională pentru “geopolitica trecerii la energia regenerabilă”

Sursă foto: http://irena.org
Sursă foto: http://irena.org

 

Lideri la nivel mondial din sectoarele energiei, politicii externe, comerțului, dezvoltării și afacerilor au fost anunțați ca membri ai Comisiei Globale pentru Geopolitica de Transformare a Energiei (Global Commission on the Geopolitics of Energy Transformation).

Comisia a fost lansată în ianuarie în cadrul Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), iar activitatea ei este susținută de guvernele Germaniei, Norvegiei și Emiratelor Arabe Unite.

Membrii Comisiei includ lideri guvernamentali și de afaceri din Statele Unite, Arabia Saudită, China, Germania, Brazilia și Rusia și alte țări.

“Această Comisie reprezintă un corp cu adevărat formidabil de lideri globali, care vor aduce în discuție rigoarea, gândirea critică și o gamă largă de perspective, pe măsură ce analizăm efectele potențiale ale unui sistem energetic bazat pe surse regenerabile asupra politicii naționale și globale. (…) Prin urmare, activitatea Comisiei va fi o evaluare robustă a evoluției geopoliticii energiei, pe măsură ce ne îndreptăm spre epoca post-carbon” a declarat președintele comisiei, Olafur Grimsson, fost președinte al Islandei.

Comisia consideră că “Trecerea la energia regenerabilă se dovedește a fi una dintre cele mai pozitive tendințe transformatoare ale epocii noastre. Renewables oferă o cale eficientă de reducere a sărăciei, un acces sporit la energie și o creștere economică, reducând în același timp emisiile legate de energie.”

 

Sursa:

http://irena.org/newsroom/pressreleases/2018/Apr/New-Geopolitics-Commission-on-the-Global-Consequences-of-Renewable-Energy-Transformation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *