Donald Trump, furios pe O.P.C.!

Sursă foto: www.amazonaws.com
Sursă foto: www.amazonaws.com

 

Preşedintele American, Donald Trump, a criticat dur Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), susținând că preţurile la ţiţei sunt „în mod artificial foarte ridicate”.

„Se pare că OPEC începe din nou. În contextul în care sunt cantităţi mari de petrol peste tot, inclusiv pe nave care aşteaptă pe mare, preţurile la petrol sunt ţinute artificial la niveluri foarte înalte! Nu este bine şi nu va fi acceptat!”, a transmis vineri, 20 aprilie, pe contul lui Twitter, președintele Donald Trump.

Declarația Președintelui SUA vine în urma unei inițiative a Arabiei Saudite de a ridica prețul petrolului Brent spre 80 USD/baril, prețul WTI urmând să urce undeva spre 75 USD/baril. Intenția Regatului Arabiei Saudite a fost făcută publică într-o întânire cu membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și cu alți actori internaționali de pe piața petrolului, așa cum informa pe 10 aprilie a.c. platforma americană de analize și știri economice Bloomberg. Ţiţeiul a înregistrat vineri la ora 16,10 o scădere de 1,3 dolari/baril, ajungând la 73,3 dolari/baril. Joi, preţul petrolului a fost de 74,6 dolari/barilul, cel mai înalt nivel din noiembrie 2014 până acum. Analiștii estimează că OPEC are motivații serioase privind creșterea prețului țițeiului, principala influență în acest sens fiind a Arabiei Saudite, care caută în felul acesta să-și rezolve propriile problemele interne.

 

Sursa:

https://www.forbes.com/sites/davidblackmon/2018/04/16/five-reasons-why-oil-prices-could-move-even-higher/#2f4154283ac1

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-10/saudi-arabia-is-said-to-signal-ambition-for-80-oil-price

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *