CORIDOARELE ENERGIEI CURATE

Sursă foto: http://irena.org
Sursă foto: http://irena.org

 

Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) a realizat un proiect pentru crearea de ”Coridoare ale energiei curate”, în condițiile în care la nivel  mondial s-a constatat că energia regenerabilă a devenit o opțiune de investiții chiar și pentru exportatorii-cheie de petrol și gaze.

Scăderea costurilor tehnologice și creșterea prețurilor la combustibilii fosili au început să facă din tehnologiile de energie regenerabilă o opțiune din ce în ce mai evidentă. Nevoia de a conserva combustibilii fosili și rezervele de petrol și gaze îndreaptă până și exportatorii-cheie de energie către energia regenerabilă.

Conceptul ”coridorului energiei curate” propus de IRENA are ca scop să transforme peisajul energetic mondial, prin crearea de planuri de acțiune personalizate pentru fiecare regiune.

Inițiativele Coridorului energiei curate cuprind subregiunile:

  • Coridorul pentru energie curată din Africa (ACEC) pentru țările membre ale grupurilor de putere din Africii de Est și de Sud;
  • Coridorul de energie curată din Africa de Vest (WACEC) în cadrul Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest;
  • Coridorul de energie curată pentru America Centrală (CECCA) pentru promovarea energiilor regenerabile în Sistemul de Integrare Central-Americană (SICA).

 

Sursa:

http://irena.org/cleanenergycorridors

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *